Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.01.2011 18:22 - Unconventional Thoughts
Автор: kdraganof Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1108 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 19.01.2011 12:09


Жълт закачулен гипсован плъх. Пъпли и не спира. Сред поля от сладки малини. Ухилено до уши слънце грее и разспръсква отровно зелени лъчи, къпещи капките роса, споени една друга с любовно-агресивна слуз. Миризма на сладко, обгръща в гъста мантия, чаровната спирка недалеч в хоризонта отпред. Какаови кексчета, летящи в небето от радост, разспръскват пуда захарта си над необятната мастилена твърд. Капки течен парафин, полепват по гърдите на жена с блестящи, изгарящи очи. Цапат изящните и чорапи, в неопределени фигури. Боси хлапета тъпчат мантрично детските си играчки. Цветни, харизматични фигури пробляскват от прозорците на изоставени къщи. Отхапани ябълки се търкалят сред мозъчно сиво багрило от пръст. Дъх на канела, стари книги и пепелта от препечени до въглен в жар картофи се смесват и носят мимолетен полъх на съзнание.
Компютърни кодове се блъскат френетично и пръскат кръв по екрана на остарял компютър. Раждайки нов световен ред от беззъби, нервно оголени хакери, с протъркани от ветрове дрехи. Безграничност. Оголеност. Кодиране. И разчупване на мантията.
Малинов сладолед, и капки фин ордьовър от коралови налепи. Гранули мъх съставени от желеобразни океански риби. Паяжините на въображението, чертаят форми в остатъците от храна по масата. Извикани органични отпадъци преливат от кошчетата на заблудата. Синьо - приятни плюшени играчки, гледат в бетонните стени. Кремаво озъбени предмети, примигват под фона на electro хипнотичен ритъм. Изящни женски крака с цвят на прясна кръв, обути в найлонови чорапи, бродират стъпки в съзнанието на унил мъж на отсрещният стол. Грациозни котки точат нокти в мебел с антикварна стойност, покрита с глазура фин прах. Движение и психотичност, наблъскани като със speed хора - роботи. Магнетично съзнанието отстъпва пред материята. Обвита в лавоподобно наметало от ръждясали помисли и чувства. Красота на превъзходството. Смях и неприлични шеги, в стаята от благоприличие. Плъзгащи се врати отварят път към блясъка на щастието. Свещи и ухание на желание, приковано в точка на тотално отпускане.


И за финал две страхотни формации - Shriekback и Fever Ray.

Просто само мисли, или може би не....... прекрасно е да мислиш за неща който не са общовалидни. Светът е толкова голям, и в красиви цветове, че на човек му трябват много животи за да открие и преживява изкуството.








Гласувай:
5



1. zabunova - Обичам да гадая между редовете: Неизменният бунт на човека
26.01.2011 10:42
срещу унифицирането на всичко - и роботизирането на света около нас! Импресията Ви е бърз преглед на цяло столетие - сгъстен анализ, вик, протест! - мисля. А и Вие сте ни го казали - за какво е битката - "Дъх на канела, стари книги и пепелта от препечени до въглен в жар картофи .... полъх на съзнание".
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kdraganof
Категория: Изкуство
Прочетен: 72358
Постинги: 42
Коментари: 42
Гласове: 532
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031